Carti recomandate

Home The Compassionate Mind Workbook – A Step-by-step Guide to Developing Your Compassionate Self – Chris Irons și Elaine Beaumont

The Compassionate Mind Workbook – A Step-by-step Guide to Developing Your Compassionate Self – Chris Irons și Elaine Beaumont

Există din ce în ce mai multe dovezi care arată cum cultivarea compasiunii pentru sine și pentru ceilalți poate avea un impact profund asupra proceselor noastre fiziologice, psihologice și sociale.

 

The Compassionate Mind Workbook este pentru oricine este interesat de modul în care compasiunea – idei și practici derivate din Compassion Focused Therapy (CFT – Terapia centrată pe compasiune) – ne poate ajuta să ne apropiem, să înțelegem și, în cele din urmă, să atenuăm suferința. CFT utilizează atât practicile budiste, cât și știința psihologică occidentală. Se bazează pe neuroștiință, informații despre reglarea emoțiilor și formarea identității, psihologia interpersonală și o serie de metode psihoterapeutice. Intervențiile bazate pe CFT ne ajută să ne dezvoltăm compasiunea pentru noi înșine, să fie deschiși față de compasiunea celorlalți și să dezvoltăm compasiune pentru alții.

 

Această carte este un ghid pentru cei care vor să înțeleagă natura umană și să practice abilitățile minții compasionale pentru a face față dificultăților.

Chris Irons este psiholog clinician care lucrează pentru NHS în Londra, Marea Britanie. În activitatea sa clinică, el folosește terapia centrată pe compasiune (CFT) în lucrul cu oamenii care suferă de o varietate de probleme de sănătate mintală. Este interesat, de asemenea, să abordeze dificultățile de relaționare și problemele ce ţin de rușine și de auto-critică. Alături de profesorul Paul Gilbert și de alți colegi, Chris Irons a contribuit la evoluția și adaptările teoretice și clinice ale CFT ca abordare psihoterapeutică bazată pe știință. Chris este membru al consiliului The Compassionate Mind, o organizație caritabilă care urmărește „promovarea bunăstării prin înțelegerea științifică și aplicarea compasiunii”. Chris Irons este trainer acreditat și supervizor CFT.

 

Elaine Beaumont este implicată în cercetarea impactului pe care Compassionate Mind Training (CMT) îl are asupra oamenilor care lucrează în profesii de sprijin (medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali, etc.) și asupra persoanelor care au suferit traume. Este co-autoarea cărții „The Kindness Workbook”, alături de dr. Mary Welford și lector în cadrul University of Salford.